Navijači provalili na tribine i prekinuli meč

Na meču St. Etienne - Rennes

Navijači provalili na tribine i prekinuli meč

Midhat Šljivak

Meč francuskog prvenstva između St. Etiennea i Rennesa prekinut je nakon 15-ak minuta zbog upada navijača domaćeg tima na tribine.

Zbog kazne od strane rukovodstva Ligue 1, koja je zbog incidenata u meču s Lyonom u februaru ,ostavila ovaj tim bez podrške s tribina najvatreniji navijači St.Etiennea su odlučili da silom uđu na tribine.

U svojoj namjeri su i uspjeli. Provalili su na tribine, a sudija meča Ruddy Buqet je zbog sigurnosti igrača odlučio da prekine meč nakon samo 15 minuta igre.

Ovakvo ponašanje navijača francuskog velikana sigurno će biti ponovo žestoko sankcionisano. Ligue 1 kažnjava doslovno svaki incident koji se pojavi na tribinama, a klub je nakon upada navijača odlučio da povuče žalbu na odluku o zabrani prisustva navijača.

"Incidenti koji su se dogodili na stadionima u Francuskoj su jako ozbiljni. Poštujući pravila i fair play odlučili smo da povučemo žalbu na sankcije koje nam je liga postavila", stoji u saopštenju ovog kluba.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme tereni u Francuskoj nisu nimalo sigurni. Prije 10-ak dana prekinut je meč Bastije i Lyona i to nakon što su domaći navijači napali gostiuuće fudbalere na terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Meč St. Etiennea i Rennesa je odigran, a završio je bez pobjednika, 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi