Navijači PSG-a u šoku: Sramotna statistika Wijnalduma u meču protiv Nice

Stigao kao veliko pojačanje, ali...

Navijači PSG-a u šoku: Sramotna statistika Wijnalduma u meču protiv Nice

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su doživjeli neočekivan poraz u gostima protiv Nice sa 1:0.

PSG je još jednom razočarao svoje navijače lošom utakmicom, a na kraju su igrači Nice to znali da iskoriste jer su uspjeli da dođu do tri boda.

Nica je do pobjede stigla u 88. minuti kada je Delort pogodio sjajno nakon centaršuta Stengsa sa lijeve strane.

Igrači PSG-a našli su se na udaru kritika nakon loše predstave, a to se posebno odnosi na Georginija WIjnalduma koji je bio daleko najlošiji pojedinac na terenu.

Nizozemski veznjak zaigrao je konačno od prve minute, ali nije uspio da opravda povjerenje Pochettina. Wijnaldum je na terenu proveo 91 minutu, te su navijači bili u šoku kada su vidjeli njegovu statistiku nakon utakmice.

Naime, nevjerovatno je da je WIjnaldum koji je inače vezni fudbaler na ovoj utakmici imao svega 28 dodira s loptom. Koliko je to očajno najbolje pokazuje činjenica da je i golman PSG-a, Keylor Navas, imao više dodira s loptom od njega (34).

Wijnaldum je u prvom poluvremenu samo devet puta bio u kontaktu s loptom što je zaista poražavajuće za njega. I tada je Navas bio bolji od njega jer je u prvom dijelo imao 19 dodira s loptom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nizozemac je ljetos stigao u PSG kao sloboda igrač iz Liverpoola, ali se nije baš izborio za mjesto u početnoj postavi.

Ljetos je imao dogovor da karijeru nastavi u Barceloni, ali se predomislio u posljednji trenutak kada je stigla ponuda PSG-a, no ispostavilo se da je napravio veliku grešku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi