Navijači Reala birali: Ove fudbalere najviše žele u svom timu!
Navijači imaju svoje želje, ali o svemu će na kraju odlučivati predsjednik Florentino Perez (Foto: EPA)

Apsolutni pobjednik je očekivan

Navijači Reala birali: Ove fudbalere najviše žele u svom timu!

M. Šljivak

Navijači madridskog Reala žele vidjeti nekoliko novih fudbalera u svom timu.

Nakon očajne sezone u kojoj će ostati bez trofeja, očekivanja za narednu su itekako velika i navijači imaju listu želja sačinjenu od fudbalera koje žele vidjeti u timu.

Marca je tako organizovala anketu u kojoj je učestvovalo preko 200.000 ljudi, a apsolutni pobjednik je Kylian Mbappe.

Za zvijezdu PSG-a Real pokazuje određni interes. Navodno su Kraljevi spremni da sruše svjetski transfer rekord kako bi ga doveli, a čak 79 procenata navijača bi Mbappea rado vidjeli u dresu njihovog tima.

Mbappe je naprosto pomeo konkurenciju i nijedan drugi fudbaler nije prošao deset procenata, iako su u konkurenciji bili Neymar i Harry Kane.

Također, birana su pojačanja i po pozicijama. Defanzivac Ajaxa Matthijs de Ligt je čovjek kojeg bi 70 posto navijača željelo u Realu, a interesantno je svakako da je za poziciju lijevog beka najviše glasova dobio fudbaler Chelseaja Marcos Alonso, ispred Bayernovog Davida Alabe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Paul Pogba je pomeo konkurenciju kada su u pitanju veznjaci, a na poziciji playmakera apsolutni pobjednik je Eden Hazard, koji je dobio 70 posto glasova.

Upravo bi Hazard trebao biti prvo pojačanje Reala, jer je navodno već pristao da dođe nakon razgovora sa trenerom Zinedineom Zidaneom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi