Koji fudbaleri napuštaju Real Madrid?
Svakako da u Madridu svi očekuju promjene. Real bi mogao mnogo drugačije izgledati u odnosu na proteklih nekoliko godina (Foto: EPA)

Marca tvrdi da su oni "sigurni"

Koji fudbaleri napuštaju Real Madrid?

M. Šljivak

Madridski Real će tokom ljeta biti veoma aktivan na fudbalskoj pijaci.

Najavili su Kraljevi veliku kupovinu. Novi trener Zinedine Zidane je od predsjednika Florentina Pereza dobio čak 400 miliona eura za nove fudbalere, ali će dodatni novac za pojačanja klub dobiti i od prodaje pojedinih fudbalera.

Gotovo je sigurno da će neke od velikih zvijezda napustiti Santiago Bernabeu, a jedno ime se posebno izdvaja. To je napadač Karim Benzema.

Iskusni Francuz će na kraju sezone završiti svoj desetogodišnji boravak u Real Madridu. Kako tvrdi Marca sa njim su već obavljeni razgovori i Real mu neće stajati na putu u izboru novog kluba.

Ipak, očekuju da njegova sloboda bude adekvatno i plaćena, no to ne bi trebao biti problem, jer se 31-godišnji napadač povezuje sa odlaskom u PSG.

Nije Benzema jedini koji će napustiti redove španskog velikana. Pored njega na izlaznim vratima su još Raphael Varane, Isco i Gareth Bale.

Varane se povezuje sa Manchester Unitedom i Liverpoolom. Navodno ga Kraljevi pokušavaju iskoristiti za dovođenje Sadija Manea sa Anfielda, a igrač ima veliku želju za odlaskom.

Također, sve se češće spominje da će ekipu napustiti i Gareth Bale. Interes za Velšanina postoji iz Premiershipa, ali i od strane minhenskog Bayerna, dok je četvrti izvjesni putnik sa Bernabeua Isco.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fantastični ofanzivac je jedan od omiljenih fudbalera novog trenera Reala. Ipak, čini se kako je i on konačno spreman da krene dalje, a posljednji mjeseci u Madridu su za njega bili itekako teški.

Pored ove "sigurne" četvorke, spominju se još odlasci Kelyora Navasa i Tonija Kroosa, ali do prelaznog roka ima još dosta i sigurno da će se određene stvari možda i promijeniti u glavama fudbalera, te čelnika Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LIKCE DO BAGRO
nece ni jedan od tih iz reala i bale je rekao da ce zavrsit kariekru u realu
0 1
epa
tih 400 milion danas moze potositi na 2 ili 3 kvalitetna igraca i to je to...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi