Navijači Reala ne pamte ovakvu krizu: Levante slavio na Santiago Bernabeu!

Gosti pobijedili sa 2:1

Navijači Reala ne pamte ovakvu krizu: Levante slavio na Santiago Bernabeu!

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su na domaćem terenu doživjeli šokantan poraz od Levantea (1:2) u okviru devetog kola La Lige i tako još jednom pokazali da se nalaze u velikoj rezultatskoj krizi.

Levante nije mogao bolje početi utakmicu jer su gostujući igrači već u sedmoj minuti poveli sa 1:0. Postigo je asitirao Moralesu koji je iskoristio grešku Varanea, a zatim odlično prevario Courtoisa i zatresao mrežu Kraljeva.

Samo pet minuta kasnije gosti iz Valencije su udvostručili svoju prednost. Sudija je prvo svirao slobodni udarac za Levante, ali nakon konsultacija s VAR-om predomislio se i pokazao na bijelu tačku nakon što je Varane igrao rukom.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Roger koji je pogodio za 0:2 i novi hladan tuš na Santiago Bernabeu. Nakon drugog gola Real Madrid je krenuo u totalnu ofanzivu. Domaći su do kraja prvog dijela imali nekoliko fenomenalnih prilika, ali golman gostiju Oier je fantastično branio.

Istim tempom nastavilo se i u drugom dijelu, a Lopetegui je bacio sve karte u napad. Odbrana Levantea se uspjela nekako odbraniti, no kapitulirali su u 72. minuti. Benzema je asistirao, a loptu u mrežu Oiera zatresao je Marcelo.

Navijači su potom vjerovali da kraljevski klub može do potpunog preokreta. Domaći su napadali nevjerovatnim pritiskom, no Levante je uspio nekako da se odbrani i na kraju pobijedi sa 2:1 Za Real Madrid je ovo već četvrti meč bez pobjede, odnosno treći poraz u četiri utakmice.

Sigurno da će Florentio Perez imati šta da kaže nakon utakmice, a nije isključeno da Julen Lopetegui dobije otkaz iako Kraljeve već u narednom kolu očekuje El Clasico i okršaj protiv Barcelone.

La Liga, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Levante 1:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti