"Navijači" Rivera pljačkali automobile oko Monumentala dok su ostali čekali početak derbija

Sramotno ponašanje u Argentini

"Navijači" Rivera pljačkali automobile oko Monumentala dok su ostali čekali početak derbija

Endin Čaušević

Finalna utakmica Copa Libertadores između Rivera i Boce igrat će se večeras od 21 sat nakon što sinoć jednostavno nije bilo uslova da utakmica odigra nakon što su napadnuti fudbaleri Boce.

Navijači Rivera dva sata prije utakmice napali su igrače Boce Juniors čiji autobus se iz još nepoznatih razloga našao u ulici u kojoj je bio korteo ljutih protivnika. Nekoliko igrača Boce dobilo je povrede zbog suzavca, a iako se pokušalo svim silama da se meč odigra na kraju to nije bilo moguće, te ćemo najveći derbi svijeta gledati večeras. Naravno, ako ne bude ponovo nekih problema.

Navijači Rivera pokazali su još jednom da su veliki fanatici, ali ove stvari više nikome ne čine zadovoljstvo. Veoma ružna slika sinoć je otišla u svijet s Monumentala, a gnusne stvari koje su radili navijači još uvijek su glavna stvar na društvenim mrežama.

Dok su pojedini navijači i po sedam sati bili na stadion i čekali meč voljenog kluba tako su kriminalci iskoristili šansu da kradu. Grupa "navijača" Rivera pljačkala je automobile oko Monumentala, a jedan navijač je sve to uspio da snimi i objavi na Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti