Trenutak ludila kada su navijačima na Monumentalu saopštili da se meč neće igrati
Odluka da se meč odigra sutra najviše raduje igrače Boce, a nikako sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu, pogotovo one koji su večeras došli na stadion Rivera

Sve se trese...

Trenutak ludila kada su navijačima na Monumentalu saopštili da se meč neće igrati

Edmir Škorić

Meč River Platea i Boce Juniors je otkazan za sutra u 21 sat.

Druga utakmica finala Copa Libertadoresa otkazana je zbog nereda na ulicama i napada na autobus s igračima Boce.

Gostujući nogometaši nisu bili u stanju da igraju meč, tražili su da se isti odgodi i nakon velikih pregovora vodstvo CONMEBOL-a i FIFA-e donijeli su odluku da se ipak duel pomjeri za subotu.

FIFA-in predsjednik Gianni Infantino je navodno zaprijetio Boci da mora da odigra meč, ili će u suprotnom biti diskvalifikovana, kažnjena finansijski i izbačena iz takmičenja na pet godina.

Međutim, na kraju je pobijedio zdrava razum i odlučeno je da se meč ne igra, a sutra u 21h bi trebao da krene spektakl nakon kojeg će biti poznato ko je novi prvak Južne Amerike.

Ne želimo ni da zamislimo šta će se desiti ako Boca osvoji Copu i podigne trofej pred navijačima Rivera. Usput, ovako je djelovao Monumental kada je publici saopšteno da se meč ne igra večeras.

A baš su bili nabrijani...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi