Navijači Sarajeva odali počast poginulima na Kapiji

25. godišnjica od masakra

Navijači Sarajeva odali počast poginulima na Kapiji

U Tuzli je danas obilježena 25. godišnjica zločina na Kapiji.

Na današnji dan 1995. godine u eksploziji granate ispaljene sa položaja Vojske RS-a sa planine Ozren ubijena je 71 osoba, a više od stotinu djevojaka i mladića je teško ili lakše ranjeno.

U spomen žrtvama vijenac su danas položili tuzlanski klubovi Sloboda i Tuzla City, a Kapiju su posjetili i navijači Sarajeva - Horde zla.

"Danas su članovi UNFKS - Horde zla polaganjem cvijeća, minutom šutnje, te učenjem Fatihe obilježili 25. godišnjicu od masakra na tuzlanskoj Kapiji", stoji, između ostalog, na stranici ove navijačke skupine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za masakr na Tuzlanskoj kapiji pravosnažno je na 20 godina osuđen general bivše Vojske Republike Srpske (VRS) Novak Đukić koji se ne nalazi među zatvorskim zidinama. Nasuprot tome, slobodno šeta ulicama Srbije.

Danas su članovi UNFKS - "Horde zla" polaganjem cvijeća, minutom šutnje, te učenjem Fatihe obilježili 25. godišnjicu od...

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Monday, May 25, 2020
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Respect !
8 0
salt_city
Svaka čast
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi