Navijači su kupili sve dresove Bendtnera, ali će ih sada možda ipak htjeti vratiti
Bendtner se ispromašivao na treningu Kopenhagena

Novi igrač danskog kluba se nije proslavio na prvom treningu

Navijači su kupili sve dresove Bendtnera, ali će ih sada možda ipak htjeti vratiti

S. Pašalić

Nicklas Bendtner je postao novi igrač Kopenhagena.

Nekadašnji napadač Arsenala je stigao iz Rosenborga i potpisao ugovor na četiri mjeseca.

Danac se vratio u klub u kojem je i započeo karijeru, a odmah je nastala prava euforija kod navijača Kopenhagena koji su u rekordnom roku kupili sve njegove dresove.

Ipak, 31-godišnjak je danas odradio i prvi trening u novom klubu i ako je suditi po onome što se moglo vidjeti, navijači Kopenhagena ipak nemaju previše razloga za slavlje.

Naime, Bendtner se dosta mučio da postigne gol pa je pogađao stative, prečke, golman je branio njegove udarce, a osim toga njegovi šutevi su izgledali dosta traljavo i neprecizno.

"Znam da je to vrlo posebna prilika i učinit ću sve što je u mojoj moći da je iskoristim za sljedeća četiri mjeseca"

"Kad sam imao 16 godina i otišao od kuće, bilo je mnogo toga što nisam znao ... 15 godina kasnije, mogu iskreno reći da je osjećaj čak i bolji nego što sam sanjao."

"Uopšte se nisam umorio od nogometa. Gladan sam i motiviran kao nikad do sad.", rekao je Bendtner nakon potpisa za Kopenhagen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi