Navijači traže da se promijeni ime stadiona, a nakon svega oglasio se i Leicester
Veliki broj navijača bivšeg prvaka Engleske je potpisao peticiju da se King Power stadionu u budućnosti zove Vichai Srivaddhanaprabha u čast sada već bivšeg vlasnika ovog kluba.

Žele da ime nosi po vlasniku kluba koji je poginuo u subotu

Navijači traže da se promijeni ime stadiona, a nakon svega oglasio se i Leicester

Endin Čaušević

Nakon velike tragedije koja se desila prije nekoliko dana u Leicesteru kada je u padu aviona život izgubio vlasnik kluba s King Power stadiona Vichai Srivaddhanaprabha navijači ove ekipe počeli su peticiju za promjenu imena njihovog stadiona.

Leicesterov stadion trenutno nosi naziv King Power po firmi koja je u posjedu porodice Srivaddhanaprabha. Nakon velike tragedije koja je uzdrmala bivšeg prvaka Engleske navijači Leicestera pokrenuli su peticiju za promjenu imena stadiona, te žele da se sada stadion ovog kluba zove Vichai Srivaddhanaprabha po sada već bivšem vlasniku.

Ovu peticiju potpisao je veliki broj navijača Leicestera koji su jučer došli ispred stadiona kako bi odali počast žrtvama ove stravične nesreće. Nakon svega oglasili su se iz kluba, te su poručili da ova tema još uvijek neće biti u razmatranju i da je sada najbitnije da svi budu podrška za porodicu Srivaddhanaprabha.

"Sada je važno da damo porodici Srivaddhanaprabha, King Poweru i Leicesteru vrijeme za tugovanje ove velike tragedije. O promjeni imena stadiona koje se spominje nećemo sada da pričamo. Kada dođe i ako dođe vrijeme za to onda će biti jasno mišljenje čelnika našeg kluba", poručili su iz Leicestera.

Top Komentari

arsenalbih
sada vec bivsem predsjedniku...?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti