Igrači Leicestera će odlučiti da li će igrati utakmicu protiv Cardiffa
Velika tragedija je pogodila bivšeg prvaka Engleske jer je u padu helikoptera poginuo vlasnik ovog kluba Vichai Srivaddhanaprabha koji je s Lisicama napravio čudo prije dvije sezone.

Velika tuga na King Power stadionu

Igrači Leicestera će odlučiti da li će igrati utakmicu protiv Cardiffa

Endin Čaušević

Ovih dana vlada velika tuga u Leicesteru nakon što je u padu helikoptera poginuo vlasnik ovog kluba Vichai Srivaddhanaprabha, a jučer su mu fudbaleri Lisica odali počast ispred stadiona.

Nakon utakmice između Leicestera i West Hama koja se igrala u subotu srušio se helikopter na parkingu King Power stadiona i potvrđeno je da je poginulo pet osoba među kojima je bio i vlasnik bivšeg prvaka Engleske. Velika tuga okovala je ovaj grad, a navijači i igrači jučer su se okupili ispred stadiona da odaju počast predsjedniku.

Smrt tajlandskog tajkuna je žestoko uzdrmala igrače i navijače jer je Vichai najzaslužniji što je Leicester prije dvije godine napravio senzaciju i osvojio Premiership. Klub je preuzeo prije osam godina i rekao je da će od njega napraviti prvaka, a tada su mu se u Engleskoj svi smijali u lice.

Igrači i porodica Vichaija jučer su bili ispred stadiona Leicestera kako bi odali počast žrtvama ove tragedije. Fudbaleri su bili vidno uzdrmani, a čini se da je ova smrt najviše pogodila Vardyja i Schmeichela koji nisu mogli sakriti svoje suze. Pred njima su ove sedmice trebale biti dvije utakmice, ali još uvijek nije poznato da li su u stanju da igraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što je sigurno jeste da se utakmica Carabao Kupa protiv Southamptona koja je bila na rasporedu za večeras neće igrati, a upitno je i odigravanje meča 11. kola Premiershipa protiv Cadiffa. Odluku o tome da li će se ova utakmica odigrati donijet će fudbaleri jer su dobili slobodu od kluba da donesu konačnu odluku.

Čelni ljudi Premiershipa su poručili da će poštovati njihovu odluku kakva god da bude, a također ista poruka došla je i od njihovog rivala Cardiffa. Konačna odluka bi trebala biti poznata u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti