Ranieri: Potresen sam, ovo je tragedija

Donio Leicesteru titulu

Ranieri: Potresen sam, ovo je tragedija

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri odao je počast tragično nastradalom predsjedniku Leicestera Vichaiju Srivaddhanaprabhi, s kojim je svojevremeno imao sjajnu saradnju na King Poweru.

Ranieri je nekoliko mjeseci nakon osvajanja titule dobio otkaz, što su mnogi okarakterisali kao veliku nepravdu prema njemu, ali Italijan svom bivšem šefu ništa ne zamjera.

"Naša saradnja je bila sjajna, a vijesti su me užasno potresle. Ovo je tragedija. Bio je dobar čovjek i za njega mogu reći samo najljepše stvari, a znam i da je živio za ovaj klub. Nikad od njega nismo čuli ništa ružno, jednostavno je bio primjer za sve", rekao je Ranieri, te nastavio:

"Sjećam se našeg prvog susreta. Čim sam ga vidio i popričao s njim, stekao sam dojam da se radi o sjajnom čovjeku i nisam pogriješio jer zaista jeste bio takav, uvijek nasmijan i raspoložen. Klub sada ostaje u rukama njegovog sina koji je također fudbalski entuzijasta, nadam se da će voditi klub isto kao i njegov pokojni otac".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Claudio Ranieri je sa Leicesterom senzacionalno osvojio Premier ligu u sezoni 2015/2016.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Uskoro će teorije zavjere.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi