Navijači u šoku: Benitez preuzima Arsenal?

Benitez kandidat za klubu Topnika

Navijači u šoku: Benitez preuzima Arsenal?

Midhat Šljivak

Ekipa Arsenala bi u narednu sezonu mogla ući s novim menadžerom.

Francuskom stručnjaku Arseneu Wengeru ugovor s klubom ističe na kraju ove sezone i čini se kako će nakon 20 godina on napustiti klub.

Nekoliko imena se povezuje s preuzimanjem Topnika. Spominjao se trener Juventusa Max Allegri, ali Mirror u današnjem izdanju tvrdi kako jedan od glavnih kandidata za klupu Arsenala menadžer Newcastlea Rafael Benitez.

Dugogodišnji trener Liverpoola iza sebe ima zaista uspješnu karijeru u kojoj je osvojio trofeje Evropa lige, Lige prvaka i La Lige, navodno je glavni kandidat za preuzimanje tima s Emiratesa, a ova vijest je šokirala navijače londonskog tima.

Društvene mreže su pune njihovih komentara o Benitezu. Ne žele ga vidjeti u svom klubu, jer ga smatraju slabim stručnjakom za taj posao.

Benitez je najveći dio karijere proveo u Liverpoolu. Redse je vodio čak šest godina u periodu od 2004. do 2010. godine, a trenirao je još Valenciju, Inter, Chelsea, Napoli i Real Madrid.

Preuzeo je Newcastle u martu 2016. godine, ali klub nije uspio spasiti ispadanja iz Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ove sezone u drugom rangu takmičenja u Engleskoj, Svrake igraju sjajno i vjerovatno će se vratiti u društvo najboljih timova.

Međutim, mogli bi ostati bez Beniteza, koji je bi mogao preuzeti vođenje velikana iz Londona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi