Navijačima PSG-a se ne sviđa izjava Kyliana Mbappea nakon devetke Guingampu
Cavani i Mbappe su, uz Neymara, ostvarili rekordnu pobjedu nad Guingampom, a trener Thomas Tuchel tvrdi da je to prvi put doživio

Nije nemoguće da na ljeto ode u Real Madrid

Navijačima PSG-a se ne sviđa izjava Kyliana Mbappea nakon devetke Guingampu

Edmir Škorić

PSG je sinoć ostvario rekordnu pobjedu protiv Guingampa u Ligi 1, pošto je slavio s 9:0.

Dominacija Parižana ne iznenađuje, no postići devet golova je zaista nešto nevjerovatno, pa čak i za tim koji u napadu ima trio Mbappe - Cavani - Neymar.

Upravo su njih trojica sve i režirali. Cavani je zabio tri gola uz tri asistencije, Neymar dva gola uz asisteciju, Mbappe je imao također dva gola i asistenciju, a jednom se u strijelce upisao i Meunier.

Poslije ove pobjede PSG je opet na +13 u odnosu na drugoplasirani Lille i čini se da je odavno riješeno pitanje prvaka u Francuskoj.

"Mislim da nikada prije nisam vidio 9:0 u ligaškom meču. Željeli smo postići golove, igrali smo sa dosta samopouzdanja, posebno u drugom dijelu. Bili smo ofanzivni, nonstop smo s dosta igrača bili pred golom protivika, stvorili smo velki broj prilika... Naša igra je djelovala jednostavno i stvarno smo zadovoljni i sretni konačnim rezultatom", kazao je trener PSG-a Thomas Tuchel.

Inače, PSG je uz samo jednu riječ na društvenim mrežama komentarisao trijumf od 9:0, ali navijače brine izjava Kyliana Mbappea nakon ovog duela. Povezuje se s Real Madridom, pa je novinare zanimalo koliko ima istine u tome.

"Lijepo mi je u Parizu, ali u nogometu nikada ne znate kakva je budućnost", izjavio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

MirzaBarucic
Barselona treba uraditi sve da ga dovede.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi