Ludilo u Parizu, PSG umalo do dvocifrenog broja golova
PSG je u večerašnjoj utakmici na domaćem terenu, ubjedljivo savladao posljednjeplasiranu ekipu u ligi.

Nova pobjeda PSG-a

Ludilo u Parizu, PSG umalo do dvocifrenog broja golova

Esmer Oštraković
Teme:

PSG je u večerašnjoj utakmici na domaćem terenu ubjedljivo savladao posljednjeplasiranu ekipu u ligi Guingamp sa 9:0.

Već u 11. minuti domaći su došli do vodstva. Sjajan centaršut uputio je Dani Alves a Neymar jer pospremio loptu u mrežu. Do kraja prvog poluvremena viđena su još dva gola. Prvo je u 37. minuti nakon asistencije Neymara, Mbappe savladao gostujućeg golmana, a isti igrač je u 45. minuti postavio konačan rezultat u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Na 4:0 je u 59. minuti povisio Cavani nakon asistencije Bernata. Isti igrač je u 66. minuti povisio rezultat na 5:0.Samo dva minuta kasnije sjajan solo prodor napravio je Neymar te je postigao svoj drugi gol na utakmici.

U 75. minuti viđen je treći pogodak Cavanija, koji je samo četiri minuta kasnije postigao i svoj četvrti gol, te je u 80.minuti rezultat bio 8:0 za PSG. Ipak konačan rezultat, od 9:0, postavio je Meunier u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako sada ekipa PSG-a nakon ubjedljive pobjede ima čak trinaest bodova više od drugoplasirane ekipe Lillea i čak dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi