Navijačko rivalstvo u 1. ligi RS: Alcohol Boysi promijenili grb Lešinarima

Zanimljivo na utakmici u Prijedoru

Navijačko rivalstvo u 1. ligi RS: Alcohol Boysi promijenili grb Lešinarima

Za vikend je u Prijedoru odigran krajiški derbi u kojem je Rudar iznenađujuće savladao Borac sa 1:0, a zanimljivo je bilo i na tribinama Gradskog stadiona.

Rivalstvo Alcohol Boysa, navijača Rudara, i Lešinara, navijača Borca, traje godinama unazad a ove dvije navijačke grupe su svojevremeno i u Premijer ligi BiH vodile velike okršaje na tribinama.

Ovoga puta je situacija bila nešto drugačija, pošto navijači Borca već neko vrijeme ne dolaze bodriti svoj klub, a to je poslužilo kao inspiracija Alcohol Boysima da modifikuju grb rivalske navijačke grupe.

Tako su navijači Rudara sa grba banjalučke navijačke grupe uklonili lešinara i stavili upitnik, aludirajući na njihovo odsustvo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Borac je bez podrške svojih najvatrenijih navijača Prijedor napustio poražen, a jedini gol na utakmici postigao je Mujo Mujagić u 87. minuti.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi