Navijaču Manchester Cityja se u Njemačkoj bore za život

Schalkeovi huligani ponovo napadaju

Navijaču Manchester Cityja se u Njemačkoj bore za život

E. Čaušević

Manchester City je sinoć u gostima pobijedio Schalke sa 3:2 nakon nevjerovatnog preokreta u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Schalke je bio na korak od pobjede protiv engleskog prvaka jer su do 85. minute vodili sa 2:1, a onda su doživjeli katastrofu. City je izjednačio golom Sanea, a u 90. minutu pobjedu im je donio Sterling nakon još jedne očajne reakcije odbrane domaćih.

Međutim, mrlju na nevjerovatan meč bacili su navijači Schalkea koji su nakon utakmice napali grupu navijača Cityja. Napad se desio sinoć nakon utakmice, a jednom od navijača engleskog tima doktori se bore za život.

Navijač je doživio teške tjelesne povrede, te se nalazi u bolnici u Gelsenkirchenu gdje ljekari daju maksimum da mu spase život. Policija pokušava na sve načine da riješi ovaj napada i pronađe krivce.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Klub radi s policijom i u kontaktu smo, ali ne znamo datalje. Neki članovi našeg kluba su ostali u Njemačkoj kako bi dali podršku porodici povrijeđenog napadača koji je u kritičnom stanju", saopštili su iz Manchester Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti