VAR je sinoć imao pune ruke posla, ali se pokazao kao pun pogodak

Analiza spornih situacija u Ligi šampiona

VAR je sinoć imao pune ruke posla, ali se pokazao kao pun pogodak

Tokom sinoćnjih utakmica Lige šampiona u nekoliko navrata smo imali na djelu priliku vidjeti upotrebu VAR tehnologije.

Podsjetimo, VAR tehnologija je od osmine finala 'novo lice' na terenima Lige šampiona i do sada se pokazala kao pun pogodak.

Ova tehnologija je sinoć imala pune ruke posla u Ligi prvaka i zaista je zadatke obavila na sjajan način.

U nekoliko navrata sudac je pokazivao na penal ili je priznao pogodak, ali se nakon VAR snimka ispostavilo da prekršaj nije bio u šesnaest metara ili je prije pogotka napravljen faul u napadu.

U nastavku ćemo proći kroz sve situacije u kojima je morao reagovati VAR tokom utakmica Schalke - Manchester City i Atletico Madrid - Juventus.

1. Gol Sergia Aguera

Aguero je zatresao mrežu Schalkea u uvodim minutama meča, ali sudac je odlučio da se konsultuje sa VAR sobom jer je postojala sumnja da je Laporte faulirao Utha na startu akcije.

Nakon čak 90 sekundi prekida, sudac je odlučio da prizna pogodak i City je poveo na Veltins Areni.

2. Penal ili ne za Atletico Madrid

Sudac Felix Zwayer je dosudio penal za Atletico Madrid tokom prvog poluvremena susreta protiv Juventusa.

Ipak, nakon konsultacija sa ljudima u 'VAR sobi' dobio je informaciju da je prekršaj bio van šesnaesterca pa je dosuđen samo slobodan udarac.

3. Schalkeov prvi penal

Caligiuri je pao u šesnaestercu Cityja, a sudac je potom čak tri minute pregledao usporeni snimak nakon čega je odlučio da dosudi penal. Schalke je kasnije izjednačio na 1:1.

4. Schalkeov drugi penal

Del Cerro Grande je dosudio i drugi penal za njemački tim nakon što je Fernandinho srušio Sanea.

Nakon što je sudac ponovo pregledao VAR, vidio je da je između Fernandinha i Sanea postojao nedozvoljen kontakt pa je dosudio još jedan penal.

5. Poništen gol Morate

Alvaro Morata je sredinom drugog dijela susreta postigao gol za vodstvo svog tima protiv Juventusa, ali je isti vrlo brzo poništen jer je napravio faul nad Chiellinijem. Sudac je vrlo kratko gledao snimak nakon čega je pokazao da od gola neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi