NBA trio ne igra za Francusku

Batum, Fournier i Mahinmi ne igraju

NBA trio ne igra za Francusku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske biće znatno oslabljena u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Trojac koji nastupa u NBA ligi Evan Fournier, Nicolas Batum i Ian Mahinmi, odlučili su da propuste kvalifikacioni turnir koji se igra na Filipinima i automatski su rekli ne reprezentativnim obavezama ovog ljeta.

Svi oni su od 1. jula slobodni igrači. Zbog toga žele mirno ljeto kako bi se sačuvali od povreda i izborili  za što bolji ugovor naredne sezone.

Ranije je nastup u nacionalnom timu otkazao i centar Utah Jazza Rudy Gobert, pa će sasvim sigurno Francuzi biti znatno oslabljeni u kvalifikacijama za Rio.

Francuska se nalazi u grupi B kvalifikacionog turnira koji se igra u Manili, a rivali su im domaća selekcija Filipina i Novi Zeland.

U drugoj grupi se nalaze Turska, Senegal i Kanada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi