Srbija ostala bez medalje: Francuzima bronza za utjehu
Foto: EPA

Francuska bolja od Srbije

Srbija ostala bez medalje: Francuzima bronza za utjehu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu. U borbi za bronzu domaćin Eurobasketa je savladao Srbiju rezultatom 81:68.

Francuska je bolje ušla u meč. Vodili su većim dijelom prve dionice nakon koje ipak na kraju nisu uspjeli da stvore prednost (16:16).

Uspjela je Srbija na otvaranju druge dionice da dođe do plus četiri (20:16), ali to je bilo sve što su uspjeli da urade u ovom meču. 

Francuska je dominirala u ostatku prvog poluvremena. Bez većih problema su održavali prednost, a na odmor su otišli sa plus pet, 37:32.

Potpuno je Srbija pala u trećem periodu. Izabranici Vincenta Colleta su bez većih problema podigli prednost na 14 razlike koliko je bilo nakon 30 minuta igre, 58:44.

Nije Francuska dozvolila Srbiji povratak u meč u posljednjoj dionici. Bez većih problema su priveli meč kraju, te su došli do osvajanja bronze na Eurobasketu.

Francuze je do pobjede vodio Nando De Colo sa 20 poena, Evan Fournier i Rudy Gobert su ubacili po 15, Tony Parker je dodao 13, dok je Bogdan Bogdanović na drugoj strani ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti