"Ne bih nikada svoj život mijenjao za Neymarov"

Švedski napadač tvrdi

"Ne bih nikada svoj život mijenjao za Neymarov"

Edmir Škorić

John Guidetti je švedski napdač koji se smatrao velikim talentom, ali karijera nije do kraja otišla u željenom pravcu.

Istina, švedski reprezentativac je bio i u Manchester Cityju, doduše bez ijednog nastupa za seniore, pa igrao na posudbama u klubovima kao što su Burnley, Feyenoord, Stoke i Celtic, tri sezone bio u Celti, a sada je Alavesov.

Nije to karijera koje treba neko da se stidi, ali kada se zna da je zaigrao sa 16 godina u Prvo j ligi Švedske, a nakon toga i odveden u Manchester kao veliki talent, pa je osvojio i Evropsko prvenstvo za igrače do 21. godine u Češkoj 2015., onda je jasno da se moglo zaista i više od ovoga.

Ali ako pitate Guidettija, sretan je svojim životom i kaže da se ne bi mijenjao ni sa Neymarom.

"Ne bih razmijenio svoj život ni s kim. Čak i ako mi kažete da sada mogu da se mijenjam s Neymarom, koji ima isto godina kao ja i igra u PSG-u, ne bih pristao. Zašto? Jer imam najljepše prijatelje i najljepšu porodicu, najljepšu djecu, najljepšu ženu, najljepši život. Volim svoj život, sve s njim i ne bih ga želio zamijeniti s nekim drugim", kazao je švedski napadač.

Govorilo se da će se uskoro vratiti u Švedsku, ali 28-godišnjak nema takav plan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sa strašću bih igrao u švedskoj ligi, ali još nije vrijeme da napustim inostranstvo i vratim se kući", poručio je.

Bio je posuđen Hannoveru početkom godine i u 14 utakmica u 2. ligi Njemačke dao je ukupno tri gola, ali se vraća u Alaves i traži klub u kojem će redovno da igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi