"Ne čudi me što je Mujkanović završio u bolnici, Slobodu je teško voditi"

Ko će naslijediti Mujkanovića?

"Ne čudi me što je Mujkanović završio u bolnici, Slobodu je teško voditi"

Aktuelni predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, Senad Mujkanović, najavio je odlazak, a iako je Skupština kluba zakazana za petak još uvijek se ne zna ko će ga naslijediti.

Mujkanović je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da se povlači sa pozicije predsjednika Upravnog odbora i da će se u budućnosti posvetiti nekim drugim stvarima.

"Da, odlučio sam da odstupim. Najvjerovatnije će se to potvrditi na skupštini, jednostavno moram malo da odmorim, da se okrenem firmi, porodici i nekim važnijim stvarima. Vidite da nam radna snaga odlazi iz države, zbog tog odliva sada moram povesti više brige o preduzeću. Ali moram reći da smo dosta toga uradili u Slobodi od dolaska i ostavljamo klub u prilično dobroj situaciji", istakao je Mujkanović za SportSport.ba.

Stvar je dakle jasna, Mujkanović je donio odluku. Istina, nije prvi put da najavljuje svoj odlazak, no čini se da sada povratka nema. A, ko nakon Mujkanovića? Pitanje je koje ljubitelji Slobode postavljaju nakon što je čelni čovjek kluba najavio odlazak. 

U Tuzli se već špekuliše o imenu njegovog nasljednika, ali oni malo bolje upućeniji kažu da će ipak na kraju odluku donijeti gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Grad je u krajnjem slučaju i najveći sponzor kluba pa bi nekako bilo i logično da na čelo Slobode stane čovjek od Imamovićevog povjerenja. 

Po kuloarima kao najveći kandidat za Mujkanovićevog nasljednika spominje se Mensur Alić, uspješni poduzetnik i vlasnik Mesne industrije Menprom, koji je trenutno jedan od članova Upravnog odbora. Pored njega spominje se i Nermin Čolić vlasnik firme Bony. Tragom tih informacija SportSport.ba je kontaktirao Alića, a iz njegovog odgovora čini se da "čaršija" ovaj put nije u pravu.

"Ta informacija je pogrešna. Čak ne bih ni da ostanem u Upravnom odboru, iz zdravstvenih razloga. Nedavno sam imao tešku operaciju", započeo je Alić, te prokomentarisao potencijalnog Mujkanovićevog nasljednika:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teško je voditi Slobodu i prihvatiti tu funkciju, jer je to ogroman posao. Da bi neko bio predsjednik kluba kakav je Sloboda, potrebno je da nema drugih obaveza u životu. Ili da bude u penziji, ili slobodan čovjek, nikako ne ide jedno s drugim da predsjednik Slobode ujedno bude i vlasnik neke firme i privatnog preduzeća. To treba raditi profesionalno, jer toliko je tu posla i obaveza da je to teško i opisati".

"Iskren da budem, ne znam ni kako je Senad Mujkanović toliko izdržao na poziciji predsjednika. I ne čudi me što je jedno vrijeme 'zaglavio' u bolnici", dodao je Alić.

Dakle, Mujkanović odlazi, Alić nema namjeru preuzeti čelnu funkciju kluba tako da će navijači i svi ljubitelji tuzlanskog ponosa do petka živjeti u potpunoj neizvjesnoti.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

franjo25z
Jest vala i ruzan.....nek je otiso nek dovde par stotina robova iz afrke nek rade.za djaba......vode isaretom trazio
13 10
Ismet_Hadziosmanovic
Bravčine jedne
11 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi