Furiozni Sarajevo i Zrinjski, povratak Želje, Sloboda u rezultatskoj krizi

Odigrano 13. kolo Premijer lige

Furiozni Sarajevo i Zrinjski, povratak Želje, Sloboda u rezultatskoj krizi

A. Beganović

U sedmici iza nas odigrane su utakmice 13. kola Premijer lige u kojima je postignuto rekordna 24 pogotka.

Svi favoriti, izuzev Slobode, koja je razočarala svoje navijače, upisali su pobjede, a kolo je počelo susretom između Željezničara i Čelika.

Izabranici Milomira Odovića u duel sa Čelikom ušli su sa imperativom pobjede. Loše igre i rezultati u posljednje vrijeme upalili su alarm na Grbavici, a Odović je u tim vratio i "otpisanog" Stojana Vranješa.

I nije dobro izgledalo za Plave. Gosti su u sami finiš meča ušli sa vodstvom (2:1) i igračem više, no prepali su se pobjede. Iz neobjašnjivih razloga zadnjih 15 minuta odigrali su ispod svih očekivanja te su dozvolili nokautiranom Željezničaru da preokrene rezultat u svoju korist i da stigne do tri boda koja su koliko-toliko vratili mir na Grbavicu.

Sarajevo gazi sve redom, Plemići kao nekad

Vodeće Sarajevo gostovalo je u Doboj Kaknju. Očekivao se neizvjestan meč, pogotovo nakon nešto lošije partije u kupu protiv Rudara. No, izabranici Husrefa Musemića su pružili fenomenalnu partiju. Od prvog sudijskog zvižduka znali su šta žele i kako je vrijeme odmicalo tako su igrali sve bolje. Na kraju su postigli šest pogodaka, a da je još koja lopta završila u mreži domaće ekipe uopšte ne bi bilo nezasluženo. Bordo momci su doista briljirali i pokazali su da su u ovom trenutka ekipa koja igra u najboljoj formi te da njihovi rezultati i igre u posljednje vrijeme nisu plod slučajnosti.

Do lagane pobjede stigao je i aktuelni prvak naše zemlje mostarski Zrinjski. Plemići su gostovali u Gabeli kod GOŠK-a koji je kolo prije iznenadio Željezničar na Grbavici. Vjerovali su u redovima domaćina da mogu nešto slično učiniti i u duelu sa Zrinjskim, no ipak su Plemići pokazali da su mnogo kvalitetniji i slavili su sa 4:0. Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Plemića i peti susret uzastopno na kojem nisu primili pogodak.

Naliću "jedinica", Nestoroviću "petica", Žižović može odahnuti, Sedloski nadmudrio Krunića

Prvorazredno iznenađenje viđeno je na Tušnju gdje je favorizirana Sloboda dočekala "davljenika" iz Etno Sela Stanišić. Zvijezda 09 do subote u Premijer ligi nije osjetila slast pobjede, a ni najveći optimisti iz redova ove ekipe nisu očekivali pozitivan rezultat u Tuzli. Međutim, nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Darko Nestorović "pročitao" je kolegu sa protivničke strane Zlatana Nalića i "njegovim oružjem" ga nadmudrio. Strpljivom i odgovornom igrom u sredini i fazi odbrane gosti su čekali svoje prilike. Sloboda je djelovala nemoćno, igrači su izgledali umorno, a i nakon vodstva gostiju Nalić nije imao odgovor na Nestorovićevu postavku.

Na kraju je Zvijezda 09 upisala prvu istorijsku premijerligašku pobjedu (3:0). Sloboda je tako nastavila lošu seriju, tri premijerligaške utakmice bez pobjede i poraz u Kupu, a šefu struke tuzlanskog tima ostaje da u pauzi pokuša pronaći izlaz iz rezultatske krize ali i odgovor na pitanje kako igrati kada su u rezultatskom deficitu. Upravo to izgleda kao najveći problem Slobode.

Lošu seriju prekinuo je Radnik iz Bijeljine. Nakon četiri susreta bez pobjede, izabranici Mladena Žižovića upisali su pobjedu i to u duelu sa Tuzla Cityjem. Mnogo lakše od očekivanog slavio je Radnik koji se sa tri boda učvrstio u sredini tabele, dok je novi poraz premijerligaša iz Tuzle ostavio bliže dnu nego sredini tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjoj utakmici kola sastali su se Široki Brijeg i Krupa. Izabranici Goce Sedloskog opravdali su ulogu favorita. Slavili su rezultatatom 2:0 i ostali su četiri boda ispod Željezničara koji se nalazi na 3. mjestu, posljednjem koje garantira izlazak na Evropsku scenu. S druge strane, Krupa nakon odlaska Elvira Koljića nikako da proigra i po svemu sudeći vodit će grčevitu borbu za ostanak u društvu najboljih.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi