Ne mire se s ispadanjem: Navijači Amiensa potpisali peticiju za Ligue 1 s 22 kluba

Žele ostanak u ligi

Ne mire se s ispadanjem: Navijači Amiensa potpisali peticiju za Ligue 1 s 22 kluba

E. Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a su novi - stari prvaci Francuske nakon što je tamošnja Vlada odlučila da zabrani utakmice do augusta.

Vodstvo LFP-a je, ubrzo nakon odluke Vlade, ozvaničilo PSG prvakom, nakon što je ovaj tim do prekida šampionata 13. marta bio lider s 12 bodova predenosti u odnosu na Marseille, koji će uz Parižane igrati Ligu prvaka.

Najgore su prošli Lyon, koji je zbog trenutnog plasmana ostao bez Evrope, a itekako je imao šansu da je izbori do kraja šampionata, ali i Toulouse i Amiens kao ekipe koje su na posljednje dvije pozicije.

Navijači Amiensa teško podnose činjenicu da moraju u niži rang, pa su potpisali peticiju kojom traže da Ligue 1 od naredne sezone broji 22 umjesto 20 klubova, odnosno da niko ne ispadne, a da uz to uđu Lorient i Lens, kojima je povratak u društvo najboljih omogućen jer su na prva dva mjesta Ligue 2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Teško da peticija može tako lako da spasi Amiens crnog scenarija, ali navijači i simpatizeri tog kluba svjesni su da nemaju šta da izgube, a neki klubovi spremni su i pravnim putem da traže spas jer smatraju da su oštećene strane nakon nemilosrdne odluke Vlade, a potom i LFP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi