Marseille u finišu prokockao 2:0 protiv Amiensa

Iznenađenje na Velodromeu

Marseille u finišu prokockao 2:0 protiv Amiensa

Marseille i Amiens odigrali su neriješeno u sklopu 28. kola francuske Ligue 1.

Jedino 'fenjeraš' Toulouse je imao ima dužu seriju utakmica bez pobjede od pretposljednjeg Amiensa, ali unatoč tome Marseille nije uspio da opravda ulogu favorita. Meč je na kraju završen podjelom bodova - 2:2.

Prvi gol na Velodromeu viđen je tek u 45. minuti, a postigao ga je Sanson na asistenciju Strootmana, da bi u 57. minuti bilo već 2:0 zahvaljujući Payetu.

Kako se meč bližio kraju, tako je Amiens sve bolje igrao, što im se na koncu itekako isplatilo. Prvo su u 83. minuti s bijele tačke uspjeli smanjiti na 2:1 preko Guirassyja, da bi u nadoknadi Ghoddos pogodio za izjednačenje i donio vrijedan bod svom timu.

Rezultat večerašnjeg duela nije promijenio stanje na tabeli, Marseille je i dalje na drugom mjestu, dok je Amiens pretposljednji.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 28. kolo:

Marseille - Amiens 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi