"Ne mogu da vjerujem da neće biti u Rusiji, djeca i dalje misle da će njihov tata igrati"

Supruga ubijenog panamskog nogometaša

"Ne mogu da vjerujem da neće biti u Rusiji, djeca i dalje misle da će njihov tata igrati"

Edmir Škorić

Supruga ubijenog nogometaša Paname Amílcara Henríqueza je kazala kako mu je igranje na Svjetskom prvenstvu bio najveći san.

Za Panamu je odigrao 75 mečeva, a ubijen je u pucnjavi.

Prošle godine je za stranicu FIFA rekao da mu je san da igra za Svjetsko prvenstvo i da mu je ovo posljednja prilika u karijeri da uživa u plodovima svega onoga što je napravio tokom godina.

"Njegov životni san bio je da zaigra na Svjetskom prvenstvu. Ne mogu da vjerujem da neće biti tamo. Voljela bih da je dobio šansu da zaigra protiv Engleske. Voljela bih da sam mogla da posmatram sve to, i da su naši sinovi mogli da gledaju tatu kako igra. Oni još uvijek misle da će se njihov tata vrattiti jednog dana i zaigrati fudbal. Još uvijek mislim na njega svakog dana", kazala je supruga ubijenog igrača.

Prisjetila se i kako je njen suprug ubijen.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bilo je oko 16.30 sati. Amilcar je otišao napolje i ja sam čula pucnjavu. Odmah sam se uplašila najgoreg. Otišla sam napolje i videla njegovo tijelo. Bila sam šokirana, paralizovana", kazala je.

Panama će u Rusiji igrati protiv Engleske, Belgije i Tunisa, a igrači ove selekcije imat će dodatni motiv da pokušaju da postignu što bolji rezultat u čast svog ubijenog saigrača i prijatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi