Ne može bez svog kapitena: Iako jedva hoda, trener ga je ubacio u igru

Zabava koja se čekala 34 godine

Ne može bez svog kapitena: Iako jedva hoda, trener ga je ubacio u igru

A. Čaušević

Zabava na koju se čekalo 34 godine sinoć je održana u Solunu. PAOK je nakon duže od tri decenije konačno postao prvak Grčke.

Na tribinama Tumba stadiona navijači su se pobrinuli za odličnu atmosferu, a fudbaleri su na terenu s pet golova u mreži isratili Levadiakos.

Najdirljiviji momenat desio se u sudijskoj nadoknadi utakmice kada je trener Lucescu obavio posljednju izmjenu koju je imao. Izašao je Pelkas, a ušao Vierinha, kapiten ekipe.

Zašto je kapiten bio uopšte na klupi? Portugalski veznjak je prošle sedmice morao napustiti igru u duelu s Larisom. Pokidao je križne ligamente i van terena će provesti nekoliko sedmica.

Ali za trenera PAOK-a Vierinha je izuzetno važan i rumunski stručnjak nije htio da zabava prođe bez njega.

Trenutak kada je ulazio u igru je srceparajući. Pelkas, zamjenik kapitena, mu je predao traku, a Vierinha je uz aplause i suze u očima ušao na teren. Trenutak kojeg sigurno nikad neće zaboraviti.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Veoma sam sretan zbog saigrača, bolje nisam mogao imati. Trener nas podržava da ispunimo naše ciljeve, ali nažalost ne mogu skakati s njima. Čast mi je što navijači skandiraju moje ime, iskazuju simaptije prema meni i da vole cijelu ekipu. Ova titula je za moju porodicu, saigrače i naše navijače", rekao je Vierinha poslije utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi