Ne, nije fatamorgana: Mario Mandžukić se konačno nasmijao

Novi fudbaler Al Duhaila

Ne, nije fatamorgana: Mario Mandžukić se konačno nasmijao

A. Čaušević

Mnogi su zaboravili kako izgleda osmijeh Marija Mandžukića. Zbog svog ozbiljnog karaktera u Juventusu je svojevremeno dobio i nadimak "Mr. no good."

Protekle sedmice Mandžukićeva agonija u Torinu je okončana transferom u katarski Al Duhail. Hrvatski napadač je s klubom osnovanim prije 10 godina potpisao ugovor dužine 18 mjeseci uz platu godišnju platu od osam miliona eura.

Ovaj 33-godišnjak je prošle sedmice u Zagrebu stavio paraf na ugovor, a jučer je po drugi put u kratkom vremenu stigao u Katar nakon što je ranije u Dohi obavio ljekarski pregled.

Poslije duže vremena popularni Mandžo se uspio i nasmijati pred fotoparatom nakon što je fotografisan sa šalom u rukama. Katarni su ga dočekali i sa ogrlicom od ruža oko vrata.

Posljednjih šest mjeseci za Mandžukića su bili najteži u bogatoj karijeri. U Juventusu je bio u potpunosti marginaliziaran zbog čega se u oproštajnom pismu uopšte nije zahvalio Mauriziju Sarriju i Fabiju Paraticiju. Njegov odlazak je teško pao i mnogim pristalicama Stare dame.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi