Oproštajno pismo Marija Mandžukića, dvije osobe je namjerno izostavio

Počinje novi izazov

Oproštajno pismo Marija Mandžukića, dvije osobe je namjerno izostavio

Edmir Škorić

Tijekom Božića Mario Mandžukić službeno je raskinuo ugovor u Juventusu i spreman je za prelazak u katarski Al Duhail.

Kad je Maurizio Sarri prošlog ljeta stigao na torinskui Allianz Arenu, činilo se da će bivši hrvatski reprezentativac odmah krenuti prema izlaznim vratima, ali transfer se nije ostvario tokom ljeta.

Unatoč tome što je 33-godišnjak ostao u klubu nakon što je zatvoren prelazni rok, ostao je bez sastava Lige prvaka i nikad se nije pojavio u planovima Stare dame. Otkrio je kako se teško oprostiti od navijača Juventusa, ali u postu na društvenim medijima odlučio je izostaviti imena sportskog direktora Fabija Paratica i predsjednika Andrea Agnellija.

"Nemoguće je sažeti četiri i pol godine u jednostavnom oproštaju", napisao je na društvenim mrežama. "Ali nadam se da ste bili svjedoci moje strasti prema ovom klubu i ovom timu u svakoj pojedinoj utakmici koju sam igrao za Juventus."

„Veliko hvala gospodinu Allegriju i gospodinu Marotti što su me željeli u Torinu. Zahvaljujem svim suigračima koje sam imao tijekom ovih sezona. Uistinu sam uživao u svakoj pojedinoj bitci, a većinu njih smo dobili. Neću zaboraviti sve pobjede i trofeje, rezultate našeg kvaliteta, marljivog rada i timskog duha. Veliko hvala i osoblju koje radi iza kulisa - trenerima, medicinskom osoblju, fizioterapeutima i bilo kojoj drugoj osobi koja se pobrine da igrači Juventusa budu u najboljim uvjetima", napisao je Mario.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Konačno, najveća hvala divnim navijačima koji su pravi razlog zašto je klub tako velik i uspješan - zaista sam cijenio podršku koju ste mi pružili od prvog dana. Zaključno, uvijek sam se trudio dati sve od sebe za Bianconere, želim vam najbolje! A za mene je vrijeme za novo poglavlje", poručuje sjajni napadač.

Mandžukić je odigrao 126 utakmica za Juventus i postigao 44 gola. U Torino je stigao iz Atletico Madrida u julu 2015. za 23,5 miliona eura nakon prethodnih dobrih igara u Wolfsburgu i Bayernu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi