Juventus je otjerao Mandžukića, a pri tome uštedio novac za dostojno pojačanje!

Fudbal je postao običan biznis

Juventus je otjerao Mandžukića, a pri tome uštedio novac za dostojno pojačanje!

A. Čaušević

Da je moderni fudbal ništa više osim posla te da najbogatiji klubovi današnjice ne gledaju ime i reputaciju igrača već samo korist pokazuje i primjer Marija Mandžukića. 

Mandžukić je otjeran iz Juventusa, posljednjih pet mjeseci je bio na margini, nije trenirao niti viđao saigrače u trening kampu. Svoju agoniju je okončao jučer potpisavši za katarski klub Al-Duhaila.

Niko od navijača Stare dame se ne može pomiriti i prihvatiti način na koji je tretiran fudbaler koji je postao sinonim na koji način se treba ophoditi prema dresu najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Međutim, u torinskom klubu su gledali samo lični interes i ono što je najbolje za njih, barem s finansijske strane.

Od transfera Juventus je zaradio 5.4 miliona eura, dok će čak na ime plate, doprinosa i poreza Bianconeri uštediti čak 18 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mandžukićev ugovor do ljeta 2021. godine. Za ovu sezonu računajući platu i poreze Bianconeri će uštediti šest miliona, te za sljedeću sezonu još 12.

Računajući i visinu transfera Mandžukićev odlazak je Juventusu donio više od 23 miliona eura. Definitivno pristojna cifra za jednog 33-godišnjaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi