Ne, nije ovo bajka: Fudbalski raj u Razgradu

Trening centar Ludogoretsa

Ne, nije ovo bajka: Fudbalski raj u Razgradu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je odradila prvi trening pred prijateljsku utakmicu protiv Bugarske koja se igra sutra u Razgradu. Naša selekcija trenirala je u Trening centru Ludogoretsa koji izgleda zaista impresivno.

Ludogorets je od ulaska u najjači rang osvojio šest uzastopnih titula prvaka Bugarske, a na putu je da to uradi i po sedmi put. Ovaj klub iz "malog" Razgrada godinama dominira u Bugarskoj, a evropske utakmice igraju se gotovo svaka godine u gradu koji ima nešto više od 30.000 stanovnika.

Vlasnik kluba je Kiril Domuschiev koji je za svega osam godina napravio pravo čudo sa Ludogoretsom. No, ono što mami uzdahe svih onih koji imaju priliku da posjete Razgrad jeste Trening centar ovog kluba koji je jedan od najmodernijih u Evropi.

Ludogoretsov Trening centar otvoren je na ljeto 2012. godine, podijeljen je na dva dijela, odnosno na terene za prvi tim ovog kluba, te dio gdje se spremaju omladinci Ludogoretsa. "Orlovo gnijezdo" kako ga zovu u Razgradu ima ukupno 11 terena koji izgledaju nevjerovatno, fan shop, atletsku stazu, teretanu, spa centar i salu za press konferencije, a u pripremi je i medicinski centar.

Još nevjerovatnije zvuči da su sve ovo uspjeli napraviti za samo godinu dana. Većina terena posjeduje podno grijanje zbog čega snijeg njima ne pravi gotovo nikakve probleme. To su u ovom centru dokazali jučer kada su za svega nekoliko sati doveli teren u odlično stanje pred treninge selekcije Bugarske i BiH.

Oduševljenje nisu krili ni članovi našeg stručnog štaba pred sinoćnji trening bh. reprezentacije. Oni su saglasni da je ovo sigurno najbolji Trening centar na Balkanu, te da upravo ovakve komplekse imaju Barcelona, Real Madrid, Bayern, Manchester United, Juventus...

U Ludogoretsu su odlučili da i stanovnici Razgrada mogu koristiti određene dijelove ovog centra. Naime, svi koji imaju želju mogu koristiti teretanu, saunu i to sve besplatno. Slike ovog impresivnog zdanja možete pogledati u našoj fotogaleriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi