Ne, nisu postali prvaci Evrope, ali navijači su ih dočekali kao da jesu

Celje ostvarilo veliku pobjedu u Ljubljani

Ne, nisu postali prvaci Evrope, ali navijači su ih dočekali kao da jesu

E. Škorić

U subotu je odigran derbi (barem po tabeli) slovenačkog prvenstva u kojem je Olimpija ugostila Celje.

Lider na tabeli je bio favorit protiv drugoplasiranog Celja, ali gosti su slavili s 1:0 i vratili se u trku za titulu.

Golom Lotrića iz devete minute gosti su došli do velika tri boda i sada su samo dva boda od Olimpije, pa s pravom mogu da se nadaju čudima i titulu, te plasmanu u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Nakon velike pobjede, uslijedilo je veliko slavlje na ulicama Celja. Navijači su ih dočekali najprije na stadionu, a tamo im priredili nezaboravnu bakljadu i uz pjesmu su nagradili borbenost svojih fudbalera.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

🟡🔵 Celjska posadka je varno prispela domov. In bila sprejeta.. Velik poklon, 👑Celjski Grofje 1992 👑 #misija1920 #MojeMestoMojKlub #GremoCele💛💙

Posted by NK Celje on Saturday, June 13, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi