Ne pamti se kada je Željezničar posljednji put bio veliki favorit kao danas

Mladost gostuje na Grbavici

Ne pamti se kada je Željezničar posljednji put bio veliki favorit kao danas

Edmir Škorić

Nema nikakve sumnje da je FK Željezničar veliki favorit protiv Mladosti u prvoj utakmici 5. kola Premijer lige koja je na programu večeras, ali Amar Osim je apsolutno u pravu kada kaže da "nas će se pitati više od njih, toga se i bojim".

Svjestan je šef stručnog štaba Željezničara da ovakve utakmice naizgled bivaju lake i jednostavne, a mogu da budu pravi košmar. Osim toga što u goste dolazi ekipa koju se može lako potcijeniti, pa izgubiti unaprijed upisane bodove, utakmica dolazi samo nekoliko dana prije utakmice s Maccabi Haifom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dakle, može da se desi da igrači Željezničara shvate Mladost kao trening, a punu pažnju posvete Maccabiju, a opet to je na Osimu i njegovim pomoćnicima da u glave svojih igrača usade samo jednu misao - Mladost i samo Mladost. Podmlađeni kakanjski sastav, koji je pretrpio mnoge probleme pred početak sezone, već je protiv Sarajeva (2:2) pokazao da je suludo unaprijed ga otpisati. Ako ništa, upravo tih 2:2 može da posluži Plavima za primjer pred večerašnju utakmicu.

Kako god, Željezničar neće ništa prepustiti slučaju, tražiće se rekordna peta pobjedea u nizu i dodatno samopouzdanje i mirnoća pred put u Izrael. Evidentno je očekivati određene promjene u sastavu, mogao bi Osim nekoliko svojih igrača odmoriti za Maccabi, ali opet - vratimo se na onih 2:2 sa Sarajevom... Upravo u ovakvim trenucima je prednost velikog rostera i kvalitetnih zamjena, a među rijetkim trenerima u BiH koji time može da se pohvali je trener tima sa Grbavice.

Devet datih i samo jedan primljen gol te četiri pobjede u četiri meča dovoljno govore o tome kako izgleda Željezničar ove sezone. S druge strane Mladost samo jedan bod i čak 16 primljenih golova, odnosno četiri po utakmici, ali uz sve to, vjerujte, Željezničar ne smije da misli kako je već pobijedio. Mora to tek potvrditi večeras od 19 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih. Ako smo protiv Slobode bili favoriti, a jesmo, ovdje smo apsolutni favoriti. Oni su realno do sada najmanje pokazali. Imaju bod koji su osvojili sretno i spretno protiv Sarajeva. Ekipa je to koja je primila najviše golova i imala najviše problema u pripremnom periodu zbog tih okolnosti. Mi smo prvi, imamo evropsku utakmicu o kojoj htjeli, ne htjeli počinjemo razmišljati. Nas će se pitati više nego njih i toga se i bojim. Ovakve utakmice nismo imali, ali zadnju utakmicu protiv Mladosti smo odigrali otprilike u oktobru. Oni su bili predzadnji, a mi u samom vrhu i jedva smo ih dobili 2:1. Ta zadnja utakmica koju smo teško dobili, dat će nam finu pripremu utakmice", rekao je Amar Osim.

Željo odavno nije imao ovakvu ulogu favorita. Na pobjedu Plavih MOZZART nudi kvotu 1.12, a čak 18 na neko ludo iznenađenje i pobjedu Mladosti. Detaljnu ponudu možete vidjeti OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Škoriću ne piši gluposti.
4 0
Quartararo20
I naprijed i naprijed
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi