Ne pomaže ni Henry: Monaco tone sve dublje
Monaco je prije dvije sezone bio prvak Francuske, a sada je na dnu tabele i teško da će ostati u ligi ako nastavi da igra kao do sada

Liga 1

Ne pomaže ni Henry: Monaco tone sve dublje

Edmir Škorić

U maju 2017. godine Monaco je slavio naslov prvaka Francuske, a maj naredne godine možda bude tugovao i spremao kofere za drugu ligu.

Monaco je nedavno imenovao Thierryja Henryja za novog trenera, no nekadašnji igrač ovog kluba ne pomaže. Kneževi su večeras poraženi od Reimsa i sa sedam bodova su pretposljednji, a ako Guingamp osvoji makar bod sutra u gostima kod Nantesa, Monaco pada na zadnje mjesto.

Zaista je nevjerovatno da tim u kojem su Subašić i Benaglio golmani, a igraju Solovin, Tielemans, Glik, Chadlli, Falcao... biva najgori u Francuskoj.

Za njihov večerašnji poraz u 12. kolu pobrinuo se Cafaro koji je postigao gol u 24. minuti. Reims je od 50. igrao bez isključenog Romaa, a kod Monaca Pele je zbog dva žuta morao u 71. minuti da napusti teren.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se drugih rezultata tiče, Nica je s 1:0 pobijedila Amiens, Strasbourg i Toulouse su remizirali rezultatom 1:1, Nimes je u Dijonu slavio s 4:0, a Rennes u Caenu s 2:1.

Top Komentari

KOSOVO
ovaj hajvan mi je skinuo 126 eura. sve mu jebem
2 10
Senad1222
mora monako da dovede 2-3 pojacanja loji mogu da kontolisu igru a ne djecu iz barve b
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi