Henryjev Monaco se guši, Vaha preporodio Nantes

Liga 1

Henryjev Monaco se guši, Vaha preporodio Nantes

Edmir Škorić

Odigrano je večeras nekoliko mečeva 11. kola u Ligi 1 Francuske, a Nantes Vahida Halilhodžića stigao je do nove pobjede.

Vaha je porazom debitovao na klupi Nantesa, a onda su uslijedile dvije pobjede.

Nakon Touousea kod kuće, njegovi tim je slavio večeras kod Amiensa s 2:1, a golove su postigli Boschilia u 15. i Sala u 71. minuti. Bodmer je postigao utješni gol za Amiens u 81. minuti.

Nantes je sada 12. sa 12 bodova i uspio je da pobjegne iz opasne zone, a tamo se i dalje nalazi Monaco, koji je sa sedam bodova pretposljednji tim lige.

Thierry Henry je stigao do prvog boda na klupi Monaca, no plan je bio da se osvoje sva tri u domaćem duelu sa Dijonom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco je poveo golom Henrichsa, Alphonse je izjednačio, a u nastavku Gilik u 78. minuti spašava Kneževe poraza, kada je pogodio za 2:2.

Lille je s 1:0 savladao Caen, Montpellier s 3:0 Toulouse u gostima, a Guingamp i Strasbourg odigrali su 1:1. Ranije je Lyon slavio u gostima kod Angersa s 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi