Ne pomaže ni Zidane: Kraljevi pognutih glava napuštaju Mestallu
(Foto: EPA) Bezidejni Real je uspio stići samo do počasnog gola u samom finišu susreta

LaLiga, 30. kolo

Ne pomaže ni Zidane: Kraljevi pognutih glava napuštaju Mestallu

Večeras je na Mestalli odigran derbi 30. kola španske LaLige. Valencia je ugostila Real Madrid i slavila pobjedu rezultatom 2:1.

Otvaranje susreta nije donijelo previše uzbuđenja, da bi Valencia u 35. minuti stigla do vodstva. Soler je bio asistent, a Goncalo Guedes je lijepim udarcem savladao Navasa za 1:0.

Prijetili su domaći i preko Kondogbije do kraja prvog dijela, ali se na odmor ipak otišlo minimalnom prednošću Šišmiša.

Real Madrid je i u nastavku djelovao bezidejno, dok je Valencia vrebala prilike za uvećanje vodstva iz kontri.

Od boljih šansi se mogu izdvojiti one Solera i Rodriga, dok je sudbinu Kraljeva zapečatio njihov bivši igrač Ezequiel Garay.

Igrala se 83. minuta kada je Parejo ubacio iz kornera, a Garay sjajno skočio i matirao golmana Reala za 2:0.

Mariano Diaz je u sudijskoj nadoknadi imao priliku ublažiti poraz Reala, ali nije pogodio iz dobre situacije. Zbog prekršaja nad Ramosom u istom napadu je sudija pokazao na bijelu tačku, ali je na asitenciju VAR-a njegova odluka poništena jer se kapiten Reala nalazio u ofsajdu prije duela sa protivničkim igračem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Karim Benzema u trećoj minuti nadoknade postiže počasni gol za Real i postavlja konačnih 2:1.

Valencia je na ovaj način nastavila svoju seriju utakmica bez poraza u LaLigi, a sa nova tri boda je skočila na peto mjesto tabele. Sada ima ukupno 46. Real Madrid je ostao treći sa 57 bodova na svom kontu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ertuqel
ne radujem se slabom Realu i ako ih ne volim jer bez jakog Reala laLiga nije za gledanje i el klasik nije isti kad jedan od dva ucesnika nije u formi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi