"Ne razumijem Engleze, šta je neko trebao umrijeti da oni odgode Premiership?"

Ogbonna ogorčen

"Ne razumijem Engleze, šta je neko trebao umrijeti da oni odgode Premiership?"

E. Čaušević

Rukovodstvo engleskog Premiershipa jučer je donijelo odluku da se prekine takmičenje u ovoj ligi do 3. aprila.

Nakon što je potvrđeno da trener Arsenala, Mikel Arteta, ima koronavirus odlučeno je da se Premiership prekine na dvije sedmice. Samo nekoliko sati prije toga donesena je odluka da se mečevi igraju, ali Artetin slučaj je sve promijenio.

Englezi nisu baš željeli da prekidaju takmičenje i da Arteta nije bio pozitivan na koronavirus utakmice ovog vikenda bi se sigurno igrale u jednoj od najjačih liga na svijetu.

To je naljutilo defanzivca West Hama, Angela Ogbonnu, koji je žestoko kritikovao čelne ljude Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam što je sve prekinuto uključujući i niže lige. Kao da su htjeli ignorisati ovako veliki problem. Ovo nije samo zbog fudbala već u Engleskoj općenito ignorišu neke stvari. Nisu svjesni koliko je virus opasan i kako brzo se prenosi. Kao da su čekali da neko umre da bi odlučili da se više ne igra", rekao je Ogbonna i dodao.

"Nevjerovatno mi je da je bilo odlučeno da Arsenal igra nakon što su imali meč protiv Olympiakosa čiji predsjednik je zaražen. Nažalost moralo se desiti da je Arteta zaražen da bi se nešto konkretno uradilo i to mi je zaista nevjerovatno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi