Redsi i dalje mogu biti "Nepobjedivi", veliki preokret Liverpoola na Anfieldu

Premiership, 27. kolo

Redsi i dalje mogu biti "Nepobjedivi", veliki preokret Liverpoola na Anfieldu

Liverpool će, osim ako se ne desi neko čudo, ove sezone nakon višedecenijskog posta doći do titule prvaka Engleske. Osim toga, Liverpool može postati prvi tim nakon Arsenala koji je do titule došao bez poraza u Premier ligi.

Arsenalovi "Nepobjedivi" su to uspjeli učiniti u sezoni 2003/2004.

Ipak, danas su mnogi pomislili da će Liverpool biti savladan i to na svom Anfieldu - u duelu 27. kola Premiershipa sa West Hamom. Kloppova mašina je, međutim, nakon preokreta uspjela slaviti rezultatom 3:2.

Poveli su Redsi nakon devet minuta igre kada je glavom na centaršut Alexander-Arnolda pogodio Wijnaldum.

Ipak, West Ham u 12. minuti stiže do poravnanja. Snodgrass je izveo korner, a Diop pogodio za 1:1.

Diop je tada postavio rezultat prvog dijela, a West Ham je nakon devet minuta igre u nastavku stigao do preokreta. Rice je ubacio, a Fornals pogodio za 1:2.

Uspijevao se West Ham braniti u narednih 14 minuta i mnogi su počeli vjerovati da Čekićari mogao prekinuti nevjerovatni niz Liverpoola bez poraza. Ipak, to se nije desilo.

Igrala se 68. minuta kada je Robertson ubacio, a Salah pogodio - zahvaljujući golmanu West Hama. Slabo je Egipćanin šutirao sa nekih 12 metara od gola, lopta je išla ravno u Fabianskog, ali golman Čekićara ispušta loptu koja mu prolazi kroz noge i prelazi gol liniju.

Liverpool je u 81. minuti stigao i do potpunog preokreta pošto je Sadio Mane pogodio za 3:2, da bi Senegalac pogodio i pet minuta kasnije, ali je njegov drugi gol poništio VAR zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba napomenuti da je West Ham u samom finišu imao veliku priliku, ali Jarrod Bowen nije uspio prebaciti golmana Liverpoola - pogodio ga je u glavu. Ostalo je do kraja 3:2 za Redse.

Liverpool sada ima 79 bodova, a West Ham 55 bodova manje, tek 24, te se i dalje nalazi u opasnoj zoni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

payron
Ja samo jedno mogu reci ove nove generacije navijaju samo za one sto pobjedjuju sto su prvi i sto osvajaju titule prvi put cim mu izgubi ekipa psuje kao sto su psovali repku kad god je kiksala a kad je dobijala bila je dobra na zalost tako je to danas
9 0
payron
Pa dobio ih je jednom Napoli pa Atletico a sto se tice engleske lige ove godina je njihova liga truba niđe veze zato ce u CL ispasti
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi