Prosinečki o igraču Celtica

"Ne treba nikoga moliti, Šimunović mi je rekao da ne želi igrati za BiH"

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Razgradu gdje će u petak odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Bugarske.

Selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki izjavio je danas da je razgovarao s Jozom Šimunovićem koji se prvobitno našao na spisku za naredne mečeve, ali je poručio selektoru da neće doći.

Prosinečki je potvrdio da mu je Šimunović rekao da više nema namjeru igrati za BiH iako je tek nedavno odlučio da promijeni sportsko državljanstvo i dobije pravo da igra za našu selekciju.

"Prvo, nekako smo previše počeli moliti igrače da dođu u reprezentaciju. To je najveća čast kada vas neko pozove. Jozo me zvao i rekao sam mu da objasni javnosti zašto neće doći. Rekao mi je da neće više igrati za naš tim i samo on može reći zašto je to tako", rekao je Prosinečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi