Na Copa Americi narednog ljeta ekipe koje nemaju nikakve veze s Južnom i Srednjom Amerikom

Dobili poziv organizatora

Na Copa Americi narednog ljeta ekipe koje nemaju nikakve veze s Južnom i Srednjom Amerikom

E. Čaušević

Narednog ljeta u Brazilu se igra novo izdanje Copa Amerike koja će biti nešto drugačija u odnosu na prethodne godine.

CONMEBOL je potvrdio da će na narednom takmičenju Copa Amerike učestvovati 12 zemalja, a među njima će biti Katar i Japan iako nemaju nikakve veze sa zemljama iz Južne i Srednje Amerike.

Na Copa Americi narednog ljeta gledat ćemo Argentinu, Brazil, Čile, Kolumbiju, Ekvador, Paragvaj, Peru, Urugvaj i Venecuelu, a kako smo već napisali na takmičenju će igrati još Katar i Japan.

Po prvi put nakon nekoliko izdanja ovog takmičenja na Copa Americi nećemo gledati selekcije Meksika i Sjedinjenih Američkih Država koje nisu dobile poziv od CONMEBOL-a. Iako je Amerika bila domaćim prije dvije godine sada je odlučeno da mjesto ovih selekcija zauzmu Katar i Japan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi