Ne želi sjediti na klupi: Alexandre Lacazette traži izlaz iz Arsenala!
(Foto: EPA)

Francuz nezadovoljan statusom

Ne želi sjediti na klupi: Alexandre Lacazette traži izlaz iz Arsenala!

Midhat Šljivak

Francuski napadač Alexandre Lacazette želi napustiti ekipu Arsenala u finišu prelaznog roka.

Dolaskom Unaija Emeryja na menadžersku poziciju 27-godišnji napadač je izgubio mjesto startera jer španski stručnjak preferira igru sa jednim napadačem, a prednost ima Pierre-Emerick Aubameyang.

Svojim statusom u ekipi Lacazette je nezadovoljan. Navodno je zatražio odlazak u finišu prelaznog roka i lako bi se moglo desiti da Arsenal ostane bez ovog fudbalera u narednim danima.

Francuski mediji tvrde da je nekoliko zainteresovanih klubova već kontaktirali Topnike u želi da angažuju Lacazettea do petka, kada završava prelazni rok u većini evropskih liga, izuzev Engleske, Italije i Njemačke.

To otkriva da bi francuski fudbaler mogao nazad u Francusku ili eventualno Španiju. Sigurno je međutim da on želi u klub koji igra Ligu prvaka i biće interesantno vidjeti šta će na kraju biti sa ovim napadačem.

Arsenal je izrazio želju da Lacazette ostane barem do januara kako bi mogli dovesti adekvatnu zamjenu. Ipak, on je striktan u želji za odlaskom, jer jednostavno ne želi grijati klupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lacazette je stigao na Emirates prošle sezone iz Lyona. Odigrao je ukupno 32 utakmice za klub iz Londona i postigao je 14 golova u prvoj sezoni.

Dolazak Aubameyanga mu je drastično smanjio minutažu, pa je počeo samo četiri utakmica od posljednjih 12 u prošloj sezoni. Ništa se nije promijenilo ni ove sezone i Francuz je u tri utakmice odigrao svega 95 minuta.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi