"Ne želim više igrati, moje tijelo je gotovo"

Stoper Arsenala razočaran

"Ne želim više igrati, moje tijelo je gotovo"

Stoper Arsenala Per Mertesacker otkrio je da nikada više ne želi ponovno igrati za klub.

Ovaj 33-godišnjak će se povući na kraju sezone kako bi postao trener akademije Arsenala i kaže da će konačno imati priliku da 'živjeti besplatno'.

Osvajač Svjetskog prvenstva Mertesacker, ubilježio je samo 13 nastupa u posljednje dvije sezone i priznaje da napor igranja nogometa na najvišem nivou utječe na njegovo zdravlje, ubrzava starenje.

"Moje tijelo je gotovo", rekao je za njemački Der Spiegel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svako kaže da bih trebao uživati u posljednjoj sezoni, igrati što je više moguće i davati sve od sebe. U trenucima prije početka utakmice, trbuh mi se okreće i povraća mi se, a onda se suzdržavam dok mi ne krenu suze na oči."

"Čak i kad bih morao povraćati prije svake utakmice i ići na rehabilitaciju 20 puta, ja bih to sve ponovio. Sve je to vrijedilo ovoga iskustva i sjećanja."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi