Ne znate kakav je "pravi" Ronaldo bio igrač? Messi ga nije mogao bolje opisati

Ne znate kakav je "pravi" Ronaldo bio igrač? Messi ga nije mogao bolje opisati

A. Čaušević

Prošlo je više od osam godina otkako je Luis Nazario da Lima Ronaldo okačio kopačke o klin. 

Ronaldo je svojevremeno bio najbolji igrač svijeta. Za protivničke odbrane bio je neriješiva enigma, prepoznatljivo biciklo nije mogao zaustaviti niti jedan defanzivac, a golove je zabijao s lakoćom.

Da nije imao ozbiljnih fizičkih problema zbog teških povreda koje su značajno utjecale na njegovu karijeru ko zna gdje bi mu bio kraj.

Mnogi legendarnog Brazilca smatraju i najboljim fudbalerom ikada baš kao i Lionela Messija koji duže od deceniju pruža maestralne partije.

Tokom karijere Messi je imao priliku da dijeli svlačionicu s mnogim šampionima, ali ne i s Ronaldom.

Kada bi mogao birati jednog igrača s kojim bi igrao u istom timu to bi upravo popularni Il Fenomeno. Potvrdio je to Argentinac u intervjuu za Tyc Sports.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ronaldo je bio fenomen, impresivan. Od svih napadača koje sam ikad vidio on je bio najbolji. Bio je nevjerovatan", riječi su kojim je Messi opisao nekadašnjeg napadača PSV-a, Barcelone, Intera, Reala, Corinthiansa...

Ronaldo je tokom karijere Zlatnu loptu je dobio 1997. i 2002. godine, a FIFA ga je proglasila najboljim 1996., 1997. i 2002. godine. S Brazilom je bio prvak svijeta 2002. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1572216885
Bio je i prvak svijeta sa Brazilom i 1994 godine
0 0
user1572216885
Bio je prvak svijeta sa Brazilom i 1994 godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi