Nebeski skok Ronalda u 95. minuti utišao Kopenhagen

Portugal bolji od Danske

Nebeski skok Ronalda u 95. minuti utišao Kopenhagen

Edmir Škorić

U grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo večeras je odigrana samo jedna utakmica iako su počele dvije.

Susret Srbije i Albanije prekinut je nakon 40 minuta igre zbog albanske zastave na dronu, koju je stoper domaćih Stefan Mitrović skinuo, pa je došlo do nemilih scena u Beogradu, da bi engleski sudija Martin Atkinson povukao igrače u svlačionicu. Meč nije prekinut i nije poznat ishod, a o tome će odlučiti FIFA i UEFA.

U drugom susretu ove grupe Portugal je gostovao Danskoj, te je u petoj minuti nadoknade stigao do prve pobjede. 

Strijelac je, naravno, Cristiano Ronaldo. Imao je Ronaldo još nekoliko šansi, no mrežu Danaca zatresao je tek u 95. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uz utakmicu manje, Portugal ima tri boda, Danska na drugom mjestu četiri, koliko ima i Albanija, koja također ima meč manje. Srbija ima jedan bod nakon samo jedne odigrane utakmice. Armenija je posljednja u grupi sa jednim bodom.


Denmark 0 - 1 Portugal Ronaldo 14/10/2014 by yarigavideo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.