Nebesko-plavi vladaju Rimom: Lulić Laziju donio trofej Kupa

Finale Kupa Italije

Nebesko-plavi vladaju Rimom: Lulić Laziju donio trofej Kupa

Danas su na Olimpicu u okviru finala Kupa Italije snage odmjerili Roma i Lazio, a trofej je na kraju pripao ekipi koju sa klupe predvodi Vladimir Petković.

Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta u ovom duelu te je u 71. minuti pogodio za svoju ekipu. Pjanić je susret počeo sa klupe za rezervne igrače te u igru nije ulazio.

Ekipe su od samog početka bile dosta borbene te je u prvih 45 minuta podijeljeno i pet žutih kartona - tri za Lazio i dva za Romu.

Golova u prvom poluvremenu nije bilo te se na odmor otišlo sa onim početnim rezultatom, 0:0.

U drugih 45 minuta obje ekipe su krenule nešto konkretnije, ali je prvi pogodak na susretu pao u 71. minuti. Lazio je poveo, a strijelac za momčad Vladimira Petkovića je bio naš reprezentativac, Senad Lulić.

Do kraja, ekipa Rome je pokušavala svim silama da se spasi poraza, ali je Lazio bio isuviše odlučan da dođe do trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostalo je 1:0 za Lazio, a naš reprezentativac je još jednom pokazao koliko je vrijedan za ovu momčad.


RO 0-1 LA by fgoal

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.