Nebojša Đekanović na klupi Borca iz Jelaha
Đekanović (lijevo) na zvaničnom predstavljanju

Zvanično predstavljen

Nebojša Đekanović na klupi Borca iz Jelaha

S. Mlaćo

FK Borac iz Jelaha startao je sa pripremama za drugi dio sezone u Drugoj ligi Centar.

Ambiciozni klub iz Jelaha prvi dio završio je na drugom mjestu sa samo bodom zaostatka za jesenjim prvakom NK Vis Simm Bau i svi u ovom klubu vjeruju da će na kraju prvi presjeći vrpcu i osvojiti naslov prvaka, te se plasirati u Prvu ligu FBiH.

Borac je dobio i novog šefa struke, a radi se o ambicioznom Nebojši Đekanoviću.

Đekanović je u dosadašnjoj karijeri vodio kadete FK Proleter, te bio trener seniorske momčadi ovog kluba, ali i Ljubića iz Prnjavora. Radio je kao asistent Nerminu Bašiću u NK Metalleghe BSI kada su Jajčani nastupali u Premijer ligi, a kasnije bio i šef omladinskog pogona navedenog kluba.

Asistent je bio i u Zvijezdi 09 kada je ovaj tim izborio plasman u Premijer ligu, a okušao se i u FK Sarajevo gdje je kao skaut bordo kluba radio dvije i pol godine.

Trener je sa UEFA A licencom i trenutno radi kao skaut za jednu njemačku agenciju, te je stekao uslove za upis za UEFA Pro licencu u Edukacionom centru za edukaciju trenera pri NS BiH. Đekanović posjeduje i certifikak jednog od vodećih nogometni svjetskih stručnjaka Raymonda Verheijena, ujedno poznatog predavača modernog trenažnog procesa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Brzo je dogovorio saradnju s i vjeruje da će sa ambicioznim čelnicima kluba i igračkim kadrom koji u Borcu planiraju dodatno ojačati uspjeti osvojiti naslov prvaka.

Debi Đekanovića očekuje na gostovanju kod Bosne iz Visokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi