"Lijepo je bilo vratiti se na Koševo, nikad se nisam osjećao spremnije"

Potvrdio da će biti veliko pojačanje

"Lijepo je bilo vratiti se na Koševo, nikad se nisam osjećao spremnije" · Intervju

S. Mlaćo

Olimpik je jučer upisao tri vrijedna boda protiv Slobode (2:0). Na Koševu su izabranici Slavka Petrovića prikazali mnogo više od slabašnih Tuzlaka i zasluženo došlo do važne 'trice' koja im ostavlja realne šanse u borbi za opstanak.

Olimpik se pojačao ove zime, a između ostalih stigao je nekadašnji član FK Sarajevo Nebojša Gavrić.

Gavrić je sa FK Sarajevo osvojio naslov prvaka u sezoni 2019/20, a onda se očekivao inostrani transfer. Polusezonu je 'spašavao' u Srbiji, a zatim stigao na Otoku, te već u prve dvije utakmice nastavka sezone pokazao da će biti veliko pojačanje.

Na početku razgovora govorio je o utakmici sa Slobodom.

"Bila je to veoma bitna utakmica za nas, da uhvatimo priključak u borbi za opstanak. Dugo je Olimpik bio na začelju, sada smo željeli da se pomaknemo ka gore. Raduje što smo bili dominantni, nismo se povukli kada smo poveli, a to se često dešava ekipama u važnim utakmicama. Za nas je to bila veoma bitna utakmica, da smo izgubili bilo bi baš nezgodno", priča Gavrić.

Olimpik je sada na 11. mjestu te za Mladost Doboj Kakanj zaostaje samo tri boda.

"Ovaj Olimpik se igrački malo razlikuje od Olimpika iz prvog dijela. Vjerujem da ne bi bilo borbe za opstanak da je ova ekipa bila od početka, minimum bi bili na sredini tabele. Ipak, gledamo naprijed, najbitnije da smo se dobro pripremili ove zime, a igra je na visokom nivou. Ostaje žal što u Banjoj Luci nismo izdržali još par minuta do kraja, ali bitno je da dobijamo utakmice protiv konkurenata za opstanak".

Oglasi

U prva dva kola nastavka sezone jasno se vidjelo da je ekipa Olimpika kada je fizička sprema u pitanju na veoma visokom nivou, a zasluge se to ponajviše idu na račun šefa struke Slavka Petrovića.

"Koliko god nama teško padaju jače fizičke pripreme, što je svakako slučaj kod šefa Petrovića, toliko nam bude lakše u prvenstvu. Iskreno, ne sjećam se kada sam se fizički bolje osjećao tokom utakmice. To je najvažnije".

U Premijer ligu se vratio iz Srbije gdje je zadržao nakon što nije dogovorio inostrani angažman.

"Imao sam dogovor sa ljudima iz Bačke da tamo budem tri mjeseca. U zimskom prelaznom roku Olimpik je bio najkorektniji. Dogovorio sam saradnju na polusezonu. U razgovoru sa čelnicima kluba vidio sam da se pravi ozbiljna ekipa. Zašto da ne, prihvatio sam".

Oglasi

Olimpik sada svoje domaće utakmice igra na stadionu Koševo što je značilo i povratak veziste u nekadašnji dom, ali sada u drugom dresu.

"Što se tiče fudbala u BiH, Koševo je moj dom. Ne znam da li bi se na nekom drugom stadionu u BiH mogao komotnije osjećati nego na Koševo. Bilo je zaista lijepo opet se vratiti".

Po odlasku iz FK Sarajevo na ljeto prošle godine poručio je da želi unovčiti dobru sezonu, no to se nije desilo.

"U taj prelazni rok sam ušao sa dobrom sezonom iza sebe, ali nisu se kockice složile, ponude koje sam dobijao nisu bile zadovoljavajuće. Sačekao sam do samog kraja prelaznog roka, nadao se dobroj ponudi iz inostranstva, nije se to desilo, pa sam odlučio da ne gubim polusezonu, nego da odigram u Super ligi Srbije dva-tri mjeseca. Tako se sve izdešavalo".

Da li je odlazak iz bordo kluba bio pogrešan potez?

Oglasi

"Da se ponovo ista situacija mislim da bi učinio isto. Naravno, ne znate šta vas čeka u narednom periodu. Lako je odluku donijeti kada znaš šta te čeka na kraju priče. Smatrao sam da je povoljna situacija da pokušam napraviti transfer u inostranstvo, ali nije se to desilo i idemo dalje".

Prokomentarisao je i stanje na vrhu tabele Premijer lige. Vjeruje da će kolo koje se igra za vikend dati jasnija sliku na neka pitanja.

"Naredno kolo može dati dosta odgovora. Vjerujem da bi Sarajevo napravilo veliki korak ka tituli ukoliko savlada Široki Brijeg, a ukoliko kojim slučajem slavi Široki Brijeg, tek tada će se stvari maksimalno zakomplikovati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povratak u Olimpik značio je i povratak u glavni bh. grad. Navijači Sarajeva ga mnogo cijene, priznaje da su odnosi ostali korektni.

"Kada sam odlazio, nosio sam samo lijepe uspomene iz grada i kluba. Da nije tako, vjerujem da se ne bih ni vraćao u Sarajevo", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac FK Olimpik Nebojša Gavrić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Gavric je za Pejovica Casemiro
5 2
Brazuka
Najveća greška hadzije
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti