Neće biti lako igrati protiv ovakvog Milana

Rossoneri se pojačavaju

Neće biti lako igrati protiv ovakvog Milana

Edmir Škorić

Uprava Milana ima ozbiljne planove za narednu sezonu.

Nakon sezone za zaborav, u kojoj se nije izborila niti Evropa, čelnici Milana, potpomognuti financijskom injekcijom novog vlasnika, kreću u veliku rekonstrukciju ekipe.

Rososneri će konačno dovesti prava pojačanja, ulaže se po 20-30 miliona eura za jednog igrača, a navijače kluba sa San Sira ne mogu se ni sjetiti kada je posljednji put neki igrač bio toliko plaćen.

Ako je suditi prema informacijama iz medija, Milan će imati izuzetno jak napad naredne sezone. Jackson Martinez iz Porta već je dogovorio transfer na San Siro, a uskoro će biti postignut dogovor i sa Zlatanom Ibrahimovićem, koji se vraća u Milano, gdje ima i kuću.

U klubu žele da dovedu sjajnog Geoffreyja Kondogbiju iz Monaca u veznom redu, a odbranu bi pojačao Nijemac Matt Hummels iz Borussije Dortmund.

Spominju se još neka imena, ali u suštini - četiri ili pet kvalitetnih igrača obući će dres slavnog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji tvrde da će početnih 11 Milana naredne sezone izgledati ovako: 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti