"Nećemo ga prodati, može ići samo ako se aktivira otkupna klauzula"

Barca ne odustaje od Lengleta

"Nećemo ga prodati, može ići samo ako se aktivira otkupna klauzula"

E. Čaušević

Čelnici Barcelone najavili su da će u ovom ljetnom prelaznom roku fokus biti pojačanja u defanzivnoj liniji, a na meti Katalonca nalazi se Clement Lenglet koji igra za Sevillu.

Lenglet se već nekoliko sedmica povezuje s prelaskom u Barcelonu, ali je Sevilla već odbila dvije ponude za ovog defanzivca. Katalonski klub je ponudio oko 25 miliona eura za Lengleta, no iz Seville su poručili da on nije na prodaju.

Barcelona još uvijek ima mogućnost da dovede Lengleta ukoliko aktivira otkupnu klauzulu od 35 miliona eura. Čelnici katalonskog kluba tako mogu pregovarati samo s igračem, a ukoliko Lenglet pristane na transfer mogu aktivirati njegovu klauzulu.

"Želimo da nešto bude jasno, a to je da Sevilla neće prodati Lengleta. Želimo da on ostane i zbog toga smo mu ponudili novi ugovor. Barcelona je željela da uđe s nama u pregovore, ali mi ga nećemo prodati. Druga stvar je ako oni plate otkupnu klauzulu i samo u tom slučaju Lenglet može da ide. On je još uvijek naš igrač i već se s ekipom priprema za novu sezonu", poručio je sportski direktor Seville, Joaquin Caparros.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi