"Nećemo pustiti bodove, ovo je historijski meč i želimo pobjedu!"
FOTO: Jusuf Rujanac

Vlašić dočekuje Travnik, velika navijačka euforija u Turbetu

"Nećemo pustiti bodove, ovo je historijski meč i želimo pobjedu!"

Samir Mlaćo

Veliki derbi 18. kola Druge lige Zapad igra se u nedjelju u Turbetu. Na megdan Vlašiću dolazi lider Travnik.

U redovima domaćih razmišljaju samo o pobjedi, a krila su dodatno dala dvije zadnje pobjede.

Tim iz Turbeta prvo je savladao Rudar, te zatim u gostima Busovaču.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Užarena jeste, prije svega sa strane navijača. Ovo je velika utakmica, historijska za nas, a i sama je nazvana utakmica visokog rizika. Naš cilj je pobjeda i samo tri boda dolaze u obzir. Tom pobjedom bi Travniku prišli na samo dva boda i sve je onda moguće do kraja", kazao je trener Vlašića Adnan Babić koji na klupi ovog tima zna samo za pobjede.

Svjestan je Babić da su igrači pod pritiskom, te ističe da na adresu njegovog kluba dolaze razne priče o tome da će Vlašić pustiti utakmicu i otvoriti Travniku put ka tituli prvaka.

"Igrači jesu pod pritiskom. Dolaze te priče iz redova rivala, to su prije svega kafanske priče. To kreće iz Travnika, oni na taj način žele dodatno da nam stvore pritisak. Ipak, mi sve držimo pod kontrolom, igrači, stručni štab, Uprava i navijači sutra će imati još jedan sastanak".

Ističe da Vlašić ne odustaje od borbe za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Sve zavisi od nedjeljne utakmice. Imamo sada taj derbi pa onda idemo Iskri. Ove naredne 3-4 utakmice će sve pokazati. Ukoliko savladamo Travnika igrači će dobiti krila i onda je sve drugačije", dodao je Babić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Vlašić je trenutno četvrtoplasirana momčad lige sa 29 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi